Tako pleše nova Sisi

Ponovo se snima mit iz bajke!

Milioni ljudi se svake godine ponovo očaravaju filmskom trilogijom “Sissi”. Par iz snova Romy Schneider († 43) i Karlheinz Böhm († 86), kao bavarska princeza Elisabeth i austrijski car Franz Joseph, nikada neće biti zaboravljeni.

Za nekoliko dana, u Latviji započinje snimanje nove “Sisi” (sa jednim s), šestodjelnog remakea za streaming provajder TVnow. Dominique Devenport (25), “Noćni voz za Lisabon”) i Jannik Schümann (29), “9 dana budan”) preuzimaju vodeće uloge.

Veliki korak za mladu Švajcarku-Amerikanku. Devenport govori: “Nikad nisam igrala glavnu ulogu. Za ulogu Sisi posebno učim bečke valcere. Toliko je zabavno”.

Do sada je Devenport igrala samo manje uloge u filmovima poput književne adaptacije “Noćni voz za Lisabon” (2013.) ili drame “Falcifikator pasoša” (2021.).

Od 2017. godine, studira glumu u školi Otto Falckenberg u Münchenu.

“Morala sam se sasvim normalno prijaviti za ulogu, poslala sam video, a zatim otišla na kasting”, kaže Devenport, koja je odrastala u Lucernu, Švicarska, a u Njemačku se preselila tek prije pet godina.

„Kad su mi rekli da sam dobila ulogu, nisam mogla vjerovati. Bila sam zaista sretna. Napokon, dolazim direktno iz dramske škole i nisam očekivala da će prvo što ću odigrati biti tako posebna i lijepa glavna uloga“, kaže Devenport.

Iako je poznavala filmove “Sissi”, nikad ih nije vidjela u potpunosti.

„Naravno da znam i ko je bila Romy Schneider. Ali, moj film za praznike je uvijek bio ‘Tri oraha za Pepeljugu’ ”, kaže nasmijana .

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)