Trinaest požara, brojna naselja bez struje

U protekla 24 sata, prema informaciji OC CZ HNK-a, zabilježeno je 13 požara.

U Raštanima je gorila kuća, na Bijelom Brijegu i u ulici kralja Zvonimira (Mostar) gorio je otpad.

U Trebižatu i Gabeli gorila je trava i rastinje, na Tresani je gorio biljni otpad, u Čeljevu i na smetljištu Ada (Čapljina) gorilo je smeće.

U Bijakovićima (Čitluk) sinoć je gorilo smeće, a u naselju Tešanica (Koniic) gorio je odžak.

U naselju Dobroša, u blizini naselja Ljubunci i u ulici Dive Grabovčeve (Prozor-Rama) gorila je trava i nisko rastinje.

Operateri pirotehničkog tima za uništavanje eksplozivnih sredstava Norveške narodne pomoći, danas će, od 10 do 13 sati, izvršiti uništavanje pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava (MK1 x 3kom, NUS x 1kom), na lokalitetu „Brdo Gorica“, opšina Mostar.

Na području HNK-a zabilježena su 3 krivična djela i 2 slučaja remećenja javnog reda i mira, a dogodilo se i 9 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Zbog planiranih radova, danas će, od 9 do 12 sati, bez struje ostati Studenac, Vihovići, Orlac, od 10 do 11,30 sati naselje Zalik (Mostar), od 9 do 16 sati Dindo, Doljani, Donja i Gornja Ljubuča, Gradeljina, Gračina, Hotovlje, Ježeprasina, Kutine, Ljuta, Ljuta Kalinovik, Luka, Mokro, Ocrkavlje, Odžaci, Polje Kalinovik, Puhare, Sitnik, Sopot, Tinje, Vačići, Zabrđani, Veluša, Zelomići, Borci, Brdo, Bjelimići i Grušća (Konjic).

Zbog radova na vodovodnim instalacijama u naselju Cim – Mašići (Mostar), planirano je isključenje sa vodovodne mreže od 8 do 14 sati.

(NovaSloboda.ba)