U toku nadzor nad javnim površinama u Mostaru

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara upozorava sve pravne i fizičke osobe koje su nezakonito zauzele javne površine i parkinge da su ih dužni osloboditi u roku od tri dana – ukoliko ne posjeduju odobrenje nadležnog Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Iz službe navode kako je u toku provođenje redovnih nadzora komunalne inspekcije nad javnim površinama u Mostaru u cilju identifikacije svih vrsta nelegalno postavljenih prepreka na javnim površinama i parkinzima, kao što su metalni stupovi i rampe, betonski stupovi, čunjevi, kocke, žardinjere i slični predmeti.

Ukoliko se za to ne posjeduje odobrenje, sve te postavljene prepreke trebaju se ukloniti u roku od tri dana od dana objavljivanja ovog obavještenja, navodi se u priopćenju Službe za inspekcijske poslove.

Ako vlasnici ili korisnici nezakonito postavljenih prepreka ne postupe po upozorenju, nadležni inspektori će izdati naloge Javnog poduzeća “Komunalno” d.o.o Mostar za uklanjanje predmetnih prepreka.

Takođe, komunalna inspekcija će u idućem periodu provoditi intenzivne nadzore u predmetima zauzimanja javnih površina oštećenim i neispravnim vozilima i uređajima, te će ih po provedenoj proceduri uklanjati, stoji u saopštenju.

(Fena)