Lejla Tanović trkom u Nalesu započinje novu sezonu

Četvorostruka balkanska i četrnaest puta državna prvakinja Lejla Tanović će nastupom na Sudtirol Sunshine trci započeti novu sezonu.

Trka je najvišeg UCI ranga, odnosno HC kategorije a održava se za vikend u Italiji, tačnije u Nalesu. Nastup na trci potvrdile su najbolje biciklistkinje svijeta, te gledajući konkurenciju našu takmičarku očekuje mali svjetski kup.

“Naš plan je bio da startam na jednom ili dva pripremna takmičenja prije nastupa na trci u Nalesu, međutim radi problema izazvanim koronarvirusom to nije bilo moguće. Zimske pripreme protekle su veoma dobro te sa uzbuđenjem očekujemo novu sezonu u kojoj smo ciljeve postavili veoma visoko. A svakako da je jedan od njih ispunjenje norme za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju”, rekla je Lejla Tanović.

Tanović je nastupima u protekloj sezoni iznenadila svjetsku biciklističku javnost, kada je sezonu završila na sedmom mjestu Svjetske biciklističke federacije.

“Način na koji je Lejla odradila zimske pripreme, a koje su zasigurno bile najzahtjevnije u njenoj karijeri, daje nam za pravo da i ove godine očekujemo sjajne rezultate na svjetskom nivou. Na trci u Nalesu nas očekuje mali svjetski kup, tako da će to biti sjajna prilika da vidimo na čemu moramo raditi prije prvih najbitnijih nastupa u ovoj sezoni, a to je Svjetski kup u Albstatdu početkom maja i Evropsko prvenstvo koje se održava sredinom juna”, rekao je  trener Amar Njemčević.

(Fena)