Ivica Barbarić sa saradnicima u posjeti FS BiH

Novi selektor „U-19“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Barbarić danas je prvi put posjetio FS BiH, nakon što je nedavno imenovan na ovu funkciju.

Izvršni direktor Sektora za sport FS BiH Elmir Pilav i viši stručni saradnik za nacionalne selekcije Darko Ljubojević sastali su se u „Kući fudbala“ u Sarajevu sa Barbarićem i članovima stručnog štaba „U-19“ selekcije Zoranom Dragišićem, Admirom Raščićem i Goranom Brašnićem.

Na sastanku su precizirane i dogovorene akcije za naredni period s ciljem stvaranja selekcije, koja će se takmičiti za plasman na Evropsko prvenstvo u narednom kvalifikacionom ciklusu.

Ivica Barbarić sa dosta entuzijazma pristupa novom poslu.

„Sa zadovoljstvom sam prihvatio da budem selektor „U-19“ reprezentacije, jer me motiviše rad sa mladim igračima, a naročito je interesantan ovaj uzrast. Danas smo ostvarili prvi kontakt i sastanak sa mojim budućim saradnicima i predstavnicima Saveza je bio konstruktivan. Razmijenili smo razmišljanja, imamo iste ideje i vjerujem da ćemo imati dobru saradnju u budućnosti“, kaže Barbarić.

„U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će u novembru ove godine u kvalifikacijama za EURO 2021/22. u grupi 6 za protivnike imati selekcije Republike Irske, Bugarske i Crne Gore, saopšteno je iz FS BiH.

(NovaSloboda.ba)