Na prelazu Rača otkriveni falsifikovani PCR testovi

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, juče su, u dva odvojena slučaja, otkrili pet falsifikovanih PCR testova na virus Sars-CoV-2 prilikom graničnih provjera pet stranih državljana.

Radi se o državljaninu Narodne Republike Kine i četiri državljana Sjeverne Makedonije, koji su kontrolisani na Međunarodnom graničnom prelazu Rača. Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo „falsifikovanje isprave“, o događajima je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem su nalogu predmeti ustupljeni službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

U proteklom periodu, od septembra 2020. do 31. marta 2021. godine, policijski službenici Granične policije BiH su tokom obavljanja graničnih provjera na državnoj granici BiH otkrili više od 80 nalaza PCR testa na virus SARS -CoV-2. za koje su iskazane sumnje u njihovu vjerodostojnost. Najviše falsifikovanih testova bilo je od državljana Republike Turske, NR Kine, Sjeverne Makedonije, Savezne Republike Njemačke, Republike Slovenije, saopšteno je iz GP BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)