Grad za popločavanje trotoara u ulici kralja Zvonimira izdvojio 89.000 KM

Gradska uprava Mostara krajem novembra prošle godine započela je radove na uređenju – popločavanju trotoara ulice kralja Zvonimira, a koji se ovih dana privode kraju.

Radovima na popločavanju trotoara prethodili su u dva navrata uređenje dijelova zelenih površina na dijelu gdje su uklonjeni objekti, a radove je izvelo građevinsko preduzeće Amitea iz Mostara, te na dijelu gdje je uređena zelena površina parka između zgrada i trotoara, a radove je izvelo preduzeće Građevinar Mostar.

Radove na uređenju trotoara izvodi JP Komunalno Mostar. Sredstva u iznosu 89.000 KM su osigurana u budžetu 2020. godine s pozicije Održavanja cesta, ulica javnih površina.

Za izvođenje radova druge strane trotoara ulice kralja Zvonimira potrebno je da Odjel za urbanizam i građenje izradi urbanističko tehničke uslove, pošto su, u odnosu na staro stanje, pojedini korisnici prostora prilagođavali zelene i druge površine u drugu namjenu, što treba prethodno preispitati, kako bi se i ta strana trotoara ispravno uredila, saopšteno je iz Odjela za privredne, komunalne i inspekcijske poslove Gradske uprave Mostar.

(NovaSloboda.ba)