Odbojkašice BiH okupljaju se 20. aprila u Kaknju

Nakon što je selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Stevan Ljubičić objavio uži spisak odbojkašica za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021., danas je u Kaknju održana press konferencija povodom nastupa bh. tima u kvalifikacionom turniru u Latviji i CEV Srebrenoj ligi.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić kazao je da je ovo velika prilika da bh. odbojka napravi novi iskorak. Istakao je da je zadovoljan odzivom reprezentativki koje nastupaju u inostranim klubovima, te da veoma ambiciozno ulaze u kvalifkacione turnire za Evropsko prvenstvo te turnire Srebrene lige.

Direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija izjavio je da Kakanj dugi niz godina planirano ulaže u kulturu i sport, te da se nada da će ovaj grad u budućnosti biti domaćin međunarodnih utakmica.

Bh. reprezentativke se okupljaju u Kaknju 20. aprila i u ovom gradu će boraviti do 3. maja, kada putuju u Latviju (Daugavpils) na prvi kvalifikacioni turnir. Nakon turnira, vraćaju se u Zenicu i nastavljaju svoj put ka Evropskom prvenstvu.

U F grupi sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine još se nalaze Slovenija, Češka i Latvija.

(Fena)