Mehmed Proho novi predsjednik Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru

Mehmed Proho, student Građevinskog fakulteta, izabran je za novog predsjednika Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, dok je za podpredsjednika izabran Admir Topalović, student Nastavničkog fakulteta.

Izabran je i novi saziv Predsjedništva, čiji su članovi Hasan Boškailo (Pravni fakultet), Ilma Špago (Građevinski fakultet), Admir Topalović (Nastavnički fakultet), Ajdina Aličić (Mašinski fakultet), Munir Fazlić (Agromediteranski fakultet), Ajla Livnjak (Ekonomski fakultet), Emanullah Hukić (Fakultet informacijskih tehnologija), Nedim Mustajbegović (Fakultet humanističkih nauka), Amina Šečunović (Studentski dom), Armin Đulić (Univerzitetski studij zdravstvena njega), Adna Zlomušica (Univerzitetski studij Dizajn interijera).

Prije početka sjednice Skupštine, studentskim delegatima obratila se prof.dr. Rebeka Kotlo, prorektorica za naučno-istraživački rad, koja je poželjela puno sreće i uspjeha u budućem radu Unije studenata, a sjednici  je prisustvovao i generalni sekretar Univerziteta Alim Abazović.

Studentski delegati su prethodno informisani o neopozivoj ostavci dosadašnjeg predsjednika Mirze Lalića na mjesto predsjednika Unije.

Na sjednici je usvojen je i novi Statut Unije studenata, kojim se omogućava aktivnije pravo učešća u organima studentima univerzitetskih studija koji imaju formirane asocijacije studenata, a delegati  su detaljnije informisani o stanju i procesima na Univerzitetu i Uniji studenata.

Novoizabrani  predsjednik Unije, Mehmed Proho poručio je kako očekuje maksimalnu pomoć i podršku kako bi zajedno stvarali bolji ambijent za studente i realizovali brojne projekte i aktivnosti, ali i bili korektivni faktor. Proho je predstavio i Okvirni plan i program rada za naredni mandatni period.

(NovaSloboda.ba)