Djeci iz Stoca podijeljeni poklon bonovi od 50 KM koje je obezbijedio „Merhamet“ Njemačke

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar juče je na području opštine Stolac podijelio poklon bonove za 90 djece (starosti do 17 godina) iz socijalno urgoženih i povratničkih porodica.

Riječ je o donaciji koju je obezbijedio „Merhamet“ Njemačke, u sklopu projekta „Kinderkarawane 2021“.

Vrijednost poklon bona je 50 KM, može se iskoristiti u svim „Bingo“ tržnim centrima za kupovinu odjeće, obuće, školskog pribora i slatkiša.

“Zahvaljujemo se ‘Merhametu’ Njemačke na ovoj humanoj akciji i vrijednoj donaciji, kojom smo obradovali djecu uoči mjeseca ramazana. Zahvalnost i našim današnjim domaćinima: direktoru Osnovne škole u Stocu Ademu Haračiću i nastavnici Ini Eminović, koji su nam pomogli da poklon bonove uručimo na kućne adrese i da ih dobiju one porodice kojima je pomoć uaista potrebna”, kazao je direktor Regionanog odbora „Merhameta“ Mostar Adnin Hasić.

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar prekjuče je organizovao sličnu akciju u Prozoru i Jablanici, gdje je podijelio poklon bonove za 132 djece iz socijalno urgoženih porodica na tom području, a juče u Konjicu gdje su poklon bonove dobila 22 mališana. 

Kako je kazao Hasić, akcija se nastavlja.

(NovaSloboda.ba)