Slaven Blažević: Ponudio sam policajcima da platim kaznu, a oni su krenuli sa udarcima

Slaven Blažević, kojeg su u subotu, 10. aprila, u 23,03 sati, brutalno pretukla dvojica policajaca, ekskluzivno za Pogled.ba govori o detaljima i razlozima napada koji je zgrozio cijelu BiH  i regiju.

“Bio sam kod prijatelja u susjednoj zgradi i pješačio prema svojoj zgradi. Na putu prema kući primijetio sam da se zaustavlja policijsko vozilo malo podalje od mene i u tom trenutku sam požurio ući u zgradu svjestan da sam prekršio mjeru zabrane kretanja i kako bi izbjegao moguću kaznu. Međutim, policajci su me sustigli tačno ispred zgrade. Dalje se na snimci vidi sve što se dogodilo. Ispričao sam se što sam prekšio policijski sat, ponudio da platim kaznu, a oni su krenuli s udarcima. Nakon toga odveli su me u policijsku stanicu. U policijskom vozilu sam im već u nekoliko navrata napominjao da se ne osjećam dobro. U  policijskoj stanici su napisali prekršajni nalog ,na  kome je pisalo da sam prekršio pravilo kretanja. U prekršajnom nalogu nigdje nisu spomenute povrede, samo piše da sam prekršio kretanja od 21 do 5 sati. Nakon  što su napisali prekršajni nalog pustili su me da idem kući pješke”, priča Slaven za Pogled.ba.

Na naše pitanje je li tražio da ga odvezu na CUM zbog nanesenih povreda, Slaven odgovara potvrdno.

“Samo su mi rekli da idem kući. Pušten sam da šetam gradom i na taj način opet kršim policijski sat, svjestan da me opet može neko zaustaviti i ponovo legitimisati. Nakon toga, otišao sam na hitni pregled, jer se nisam osjećao dobro. Čak sam, dok sam hodao do kuće, povratio nekoliko puta”, priča nam Slaven.

“Na CUM-u su evidentirane povrede glave, udarci po tijelu”, govori za Pogled.ba.

“Mogu samo reći da mi je drago što su, prije svega, sve zabilježile kamere, jer da nisu, vjerovatno ništa od ovoga ne bi bilo. Zahvaljujem svim građanima koji su izrazili podršku i nadam se da će ovo otići u pravom smjeru”, kaže Slaven.

Slaven nam je potvrdio da je angažovao i advokata, odnosno da pokreće privatnu tužbu protiv dvojice policajaca.