Sportski savez Mostara ugostio predstavnike Rukometnog saveza BiH

U povodu priprema ženske rukometne seniorske i juniorske reprezentacije, danas su predstavnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine danas su bili gosti Sportskog saveza Grada Mostara.

„Obzirom da smo u Mostaru bili i ranije,  i da smo  imali odlične uslove za rad, nije bilo dileme gdje ćemo uraditi dio priprema za utakmice koje nas očekuju u prvom krugu kvalifikacija za EP. I sada smo zadovoljni uslovima u dvorani i smještajem, tako da imamo sve preduslove za kvalitetan rad. Zahvaljujemo se Gradu Mostaru u i Sportskom savezu Grada Mostara na podršci u realizaciji priprema kako seniorske tako ženske juniorske reprezentacije”, rekao je Zoran Trlin, član UO RS BiH.

Selektor Rade Rovčanin kaže da je zadovoljan uslovima za rad.

„Ipak, najviše sam zadovoljan odazivom i zdravstvenim stanjem igračica. Ovaj dio priprema daće nam jasniju sliku pred sljedeće okupljanje, koje je planirano u maju“, rekoa je Rovčanin..

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj i generalni sekretar Mirjana Bošnjak poželjeli su dobrodošlicu reprezentaciji u Mostar.

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Mostaru će boraviti do 17. aprila, dok  od srijede svoje pripreme, takođe, u Mostaru počinje i juniorska ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Pored selektora i člana UO RSBiH, prijemu u Savezu prisustvovali su i  Elmir Grabčanović direktor reprezentacije, trener Kornelija Leko, te igračice Nikolina Čutura, Jovana Ilić i Edina Demić, dok su ime Saveza prisustvovali i sportski menadžeri Ivana Mlakić i Igor Melher.

Bh reprezentacija se nalazi u grupi sa Italijom, Grčkom i Latvijom, a turnir se igra od 30. maja do 6. juna ove godine.

(NovaSloboda.ba)