Tužilaštvo BiH preuzelo istragu o ubistvu Davida Dragičevića

Tužialštvo Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske – Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, donijelo je odluku o preuzimanju predmeta i radu na istima u Tužiteljstvu BiH.

“Preuzeti predmet Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, odnosi se na istragu krivičnog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičević iz Banja Luke. Preuzeti predmet Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, odnosi se na više osoba zbog radnji protiv službene dužnosti koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića, kao i neprijavljivanje krivičnog djela i počinilaca, te pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH..

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine opredijeljeno je za rješavanje predmeta sistemske korupcije, te jačanje vladavine prava i zaštitu prava oštećenih, zagarantovanih Ustavom BiH i Europskom konvencijom o ljudskim pravima, navodi se u saopštenju.

M. N.

(NovaSloboda.ba)