Polaganjem cvijeća na Šehitlucima obilježena 29. godišnjica formiranja ARBiH

Polaganjem cvijeća na mostarskim Šehitlucima, danas je jeobilježena 29. godišnjica formiranja Armije Republike BiH i 16. godišnjica Dana 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH.

Cvijeće su položili predstavnici Skupštine i Vlade HNK-a, Gradskog vijeća Mostara, JOB-a grada Mostara, političkih stranaka.

(NovaSloboda.ba)

Čestitka Kantonalne organizacije  SDA HNK povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH

Značajan datum koji danas obilježavaju sve patriote Bosne i Hercegovine, podsjeća na stvaranje viteške i herojske Armije RBiH, koja je postala sinonim  otpora i vojna snaga koja se suprotstavila agresiji i genocidu u BiH, stoji u čestitci KO SDA HNK-a.

Odlukom Predsjedništva BiH, prije 29 godina formirana je Armija Republike Bosne i Hercegovine jedina legalna i legitimna vojna formacija suverene i nezavisne države Bosne i Hercegovine.

“Vođena istinskom borbom za ravnopravnost, a protivna podjelama na temelju  etničke pripadnosti, Armija Republike Bosne i Hercegovine  obranila je ustavni poredak naše zemlje, ispisujući tako najčasnije stranice historije u hiljadugodišnjem periodu postojanja naše zemlje.

Današnji dan obavezuje nas da se sa posebnom pažnjom i respektom sjećamo šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, njihovih porodica, ratnih vojnih invalida, nosioca ratnih priznanja, demobilisanih boraca i svih građana koji su doprinijeli odbrani naše domovine Bosne i Hercegovine.

Nama koji živimo u slobodi, zahvaljujući tim velikim herojima, ostaje obaveza da u miru čuvamo sjećanje na časnu i hrabru Armiju Republike BiH, njene simbole i tradiciju, koji predstavljaju temelj opstojnosti države BiH.

Kantonalna organizacija SDA HNK svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine i patriotima, čestita 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine”, stoji na kraju čestitke.

(NovaSloboda.ba)