FK Sarajevo reagovalo povodom delegiranja arbitra Mujića za derbi protiv Borca

Fudbalski klub Sarajevo izrazio je nezadovoljstvo povodom delegiranja Elvisa Mujića za derbi 26. kola Premijer lige protiv Borca, koji se igra u subotu na stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.

Nezadovoljni su “činjenicom da je suđenje ovako važne utakmice čiji ishod utiče na razliku između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, pripalo arbitru Mujiću zbog očiglednih i brojnih grešaka imenovanog u tekućoj sezoni ali i prethodnima, o čemu je više puta svjedočila brojna sportska javnost”.

Iako su svjesni da do promjene službenih osoba, koje je delegirao FBiH neće doći, FK Sarajevo želi istaći sumnju da će “integritet takmičenja biti narušen odlukama kompromitovane osobe”.

Takođe, FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu sportsku javnost da će sve eventualne nepravilnosti ovog i narednih susreta prijaviti nadležnim komisijama UEFA-e, sportskim prijateljima i partnerima kluba u cijelom svijetu.

U proteklom periodu, ostvaren je kontakt s predstavnicima organizacije SportRadar, čiji primarni cilj je zaštita integriteta sportskih takmičenja na globalnom nivou.

“Podsjećamo, u novembru 2019. godine, FK Sarajevo tražio je izuzeće navedenog arbitra na utakmici 16. kola, nakon što Mujić kao glavni sudija nije prekinuo susret u kome  je prvotimac FK Sarajevo pogođen u glavu tupim predmetom. Međutim, zahtjev upućen FBiH tada nije uvažen”, saopšteno je iz FK Sarajevo.

(Fena)