Otvorena izložba karikatura “Uborak – da nije žalosno bilo bi smiješno”

“Uborak – da nije žalosno bilo bi smiješno!”, naziv je izložbe karikatura Udruženja građana “Jer nas se tiče”, koja je u subotu otvorena u Mostaru.

Na izložbi su predstavljeni najzanimljiviji, ali i najnelogičniji događaji tokom borbe građana i građanki Mostara da se deponija na Uborku zatvori i konačno izmjesti na drugu lokaciju.

“Nakon niza drugih projekta, odlučili smo da i na ovakav način prikažemo našu svakodnevnicu, svakodnevnicu ljudi oko deponije i građana Mostara. Željeli smo na jedan šaljiv način prikazati ono što oni proživljavaju i sa čime se neki svjesno, a neki nesvjesno susreću tokom svog života u gradu Mostaru”, kazao je predsjednik Udruženja “Jer nas se tiče” Omer Hujdur.

Naglasio je kako ovom izložbom još jednom podsjećaju nadležne da su odgovorni za rješavanje problema deponije na Uborku, te da tužba protiv građana i građanki Mostara treba biti povučena.

Pri tom je naglasio kako je Udruženju “Jer nas se tiče” najavljeno održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća, na kojoj će se odlučiti o daljim koracima oko deponije Uborak, tj. ide li ona u gašenje.

Hujdur je predstavio i ostale eko akcije Udruženja a, kako kaže, bit i srž njihovog djelovanje je deponija Uborak.

Iz Udruženja građana “Jer nas se tiče” pozvali su još jednom građane da pokažu da im nije svejedno i da ih se tiče jer, naglašavaju, “Uborak je problem svih nas”.

(Fena)