Uzbudljiva komedija „Šta ćemo sad“ u petak na sceni mostarskog Narodnog pozorišta

Na velikoj sceni Narodnog porišta u Mostaru u petak će, u 18 sati, biti odigrana komedija “Šta ćemo sad?” autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića.

Iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo. “Šta ćemo sad?” je moderna, aktuelna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi pozorište danas, ali i društvo u cjelini. Sam režiser je na zanimljiv način okarakterisao predstavu, kazavši kako je “Šta ćemo sad?” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. “Znaš ono, pjevaš, a plačeš”. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”.

Glumačku ekipu čine: Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

Komedija “Šta ćemo sad?” osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015”, a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH, koje su na snazi. Broj mjesta je ograničen.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere.

(NovaSloboda.ba)