Herceg: Emil spada u kategoriju izvrsnih sportista i uvijek će imati podršku Vlade HNK-a

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona primio je danas Emila Markića, profesionalnog mostarskog boksera.

Zahvalivši predsjedniku Hercegu na prijemu i dosadašnjoj podršci, Markić ga je upoznao sa svojim dosadašnjim rezultatima i planovima za budućnost.

”Ovih dana, pripremam se za predstojeći dvoboj koji će se održati 24. aprila u Londonu, gdje ću se boriti protiv Britanca Calluma Johnsona, za WBO Global naslov prvaka u poluteškoj kategoriji. Budući da smo od Vas i Vlade HNK-a uvijek imali nesebičnu podršku, željeli smo Vas obavijestiti o predstojećoj borbi, bez obzira na finansijsku podršku, koju je u ovom vremenu pandemije koronavirusa teško osigurati”, kazao je Markić.

Predsjednik Herceg je kazao kako Emil spada u kategoriju vrsnih sportista i stoga će uvijek imati podršku u Vladi HNK-a.

”U više navrata bio sam u prilici razgovarati s našim sportistima, koji su uspjesima – kako timskim, tako i pojedinačnim – obradovali građane našeg kantona, a posebnoprave ljubitelje sporta. Na taj način postali su najbolji promotori grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije. Emil Markić je primjer istinskoga i čovjeka i sportiste i uvijek me raduje susret s njim. Vlada će, kao i do sad sukladno mogućnostima, podupirati napore naših sportista kako bi im, barem dijelom, olakšala naporan put do državnih, evropskih i svjetskih vrhova”, rekao je Herceg.

(NovaSloboda.ba)