PS B-Dance poručuje „Čuvajmo našu Zemlju planetu“

Plesni studio B-Dance, povodom Dana planeta Zemlje, s  posebnim zadovoljstvom predstavlja svoj novi edukativni projekat „Čuvajmo našu Zemlju planetu“.

Projekat je nastao sa željom da se kod djece i mladih ojača svijest  prema očuvanju okoline, jer moramo biti svjesni činjenice da su zdravlje ljudi i zdravlje naše Planete neraskidivo povezani. Da bi zaštitili svoje zdravlje, moramo se ekološki odnositi prema našoj Zemlji.

Tim povodom, nastala je edukativna pjesma i video spot “Čuvajmo našu Zemlju planetu“, čije stihove i muziku potpisuje predsjednica studija B-Dance i muzičarka Željka Zovko, dok je aranžman djelo Zorana Milovića. Pjesmu su otpjevale članice vokalno plesne grupe B-Stars, koje su, takođe, dio ovog uspješnog plesnog kolektiva.

Video produkcija povjerena je Borisu Zovki, inače treneru plesnog studija B-Dance, koji je sav materijal snimio i montirao u jednu veselu i rasplesanu priču koreografija trenerice Kristine Glavina. Kadrovi video spota snimani su u Parku Goranci i Zrinjevac, Blagaju i Ljubuškom, a  akteri video spota su pjevači i plesači plesnog studija B-Dance.

Osim edukativne pjesme i video spota, sa djecom će se raditi i radionice na temu „Čuvajmo našu Zemlju planetu“, ali će se i provesti akcija čišćenja potrebnih površina u gradu Mostaru.

PS B-dance poziva svu djecu i odrasle koji žele da i buduće generacije uživaju u plavozelenoj ljepoti planete Zemlje da im se priključe.   Pjevajte i plešite uz pjesmu „Čuvajmo našu Zemlju planetu“, pokupite smeće i bacite  u odgovrajući spremnik.

Inače, plesni studio B-Dance već 14. godinu u nizu predstavlja kulturološko i umjetničko nadahnućeuHercegovini, te je najtrofejniji plesni klub u street plesovima Grada Mostara i Hercegovine, a svi koji žele mogu nam se pridružiti i sa nama pjevati i plesati, saopšteno je iz plesnog studija B-Dance.

(NovaSloboda.ba)