U petak komedija „Ne igraj na Engleze“, predstava „Šta ćemo sad“ iduće sedmice

Iz Narodnog pozotišta Mostar obavještavaju da je iz  tehničkih razloga došlo do promjene na repertoaru, tako da će sutra, od 18 sati, biti izvedena predstava „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića,dok će predstava „Šta ćemo sad“ autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića biti izvedena  u petak  30. aprila.

Komedija „Ne igraj na Engleze“ na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju, oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći …

Da li će rezultat koji nestrpljivo iščekuju zaista promijeniti njihove živote? Dođite i otkrijte!

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere.