Gradonačelnica Karić posjetila Opštu bolnicu

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina  Karić, danas je posjetila Opštu bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje joj je dobrodošlicu poželio  prof. Ismet Gavrankapetanović, direktor ove zdravstvene ustanove sa saradnicama.

Kako se ističe u saopštenju za javnost, oni su Benjamini Karić čestitali nedavni izbor za gradonačelnicu i  poželjeli joj  uspjeh u  daljem radu.

Direktor  Gavrankapetanović je upoznao gradonačelnicu Karić s radom Opšte bolnice  u vrijeme aktuelne pandemije, te da je u proteklom periodu, zbog velikog broja pacijenata,  otvoreno  sedam covid odjela i da osoblje daje sve od sebe da odgovorno i profesionalno obavlja svoje radne zadatke. Naglasio je da bi želio da svi građani ovu bolnicu osjećaju svojom.

Gradonačelnica Karić izrazila je velike simpatije za svo medicinsko osoblje koje se mjesecima bori  s pandemijom, ali uspijeva da odgovori potrebama građana. Čestitala je  direktoru Gavrankapetanoviću na odličnoj organizaciji posla u teškom vremenu u kome se našao čitav svijet, pa i  naše Sarajevo, saopšteno je iz Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

(Fena)