Kordić najavio: Sješću s navijačima Veleža i Zrinjskog

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić još jednom je osudio huliganske izgrede koji su se dogodili u subotu naveče u Mostaru, te je pozvao policiju da otkrije i kazni počinioce.

Po njegovim riječima, radi se “o sukobu dvije navijačke grušee, o klincima koji se neodgovorno ponašaju”.

“Ja sam tražio od MUP-a da postupe shodno zakonu i istraže ko su počinioci tog incidenta i nas kao grad obavijeste o tome. Ono što me razočaralo je da pojedinci sada ovoj situaciji, koja nije po prvi puta da se, nažalost, događa u Mostaru, pokušavaju dodati međunacionalnu notu, što po meni nije ispravno i nije dobro”, izjavio je gradonačelnik Kordić prilikom sadnje stabala na brdu Fortica kod Mostara.

Dodao je kako mu je žao što se takve stvari događaju u Mostaru, te je najavio da će za dvije sedmice, uoči gradskog derbija, sjesti s navijačima oba mostarska kluba.

“Žao mi je da se to događa i da takvu sliku šaljemo u svijet. Slijedi derbi za dvije sedmice i ja ću lično sjesti i popričati s momcima da ne pravimo bruku od grada, jer nam ne treba nikakav huliganizam. Volimo svoje klubove i trebamo se tako i ponašati”, poručio je mostarski gradonačelnik.

(Fena)