Između velikih projekata

Revidirala je scenario za predstojeći film o Jamesu Bondu, uključujući serijsku adaptaciju popularne ljubavno-akcionee komedije “Mr. i gospođa Smith”, kojoj je udahnula svjež zrak kao vodeća glumica i producentica.

Sljedeći veliki zadatak već čeka Britanka Phoebe Waller-Bridge (35), da se nađe pred kamerama zajedno s Harrisonom Fordom za “Indiana Jones”. Peti dio serije, koji je nekoliko puta odgađan, o profesoru arheologije Henryju Waltonu Jonesu mlađem, trebao bi doći u kina sljedeće godine, ja oš nije potpuno jasno koju će ulogu igrati Waller-Bridge.

Nakon četiri nastavka, Steven Spielberg je oslobodio rediteljsku stolicu kako bi napravio mjesta za mlađu generaciju – tako bi Waller-Bridge sa sivog filmskog serijala mogapo skinuti prašinu. Ali, Britanka ne samo da spašava projekte starijih kolega, već se proslavila talentom za stvaranje kompleksnih ženskih figura.

Napisala je dramsku seriju “Killing Eve” i kreirala nagrađivanu humorističku seriju »Fleabag« kao autorica i glavna glumica. A kad se želi malo opustiti, između mnogih velikih narudžbi, na primjer, sada snima muzičke spotove.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)