Predsjednica GO SBB-a Mostar Alma Pašić posjetila mještane Donje Mahale

Predsjednica Gradskog odbora SBB-a Mostar Alma Pašić posjetila je danas mještane mostarskog naselja Donja Mahala, u kome su u subotu naveče huligani divljali i napali na građane i njihovu imovinu.

Pašić je, nakon razgovora s mještanima, kazala da vjeruje kako će nadležni uspjeti kazniti odgovorne i smiriti strasti u gradu nakon nemilog događaja.

“Mnogi su u strahu, to se osjeti među ljudima. Za dvije sedmice, imaćemo gradski derbi, što će biti događaj visokog rizika. Apelujem na sve nadležne, od MUP-a HNK-a do gradonačelnika, da što prije sankcionišu i pozovu na odgovornost sve učesnike u noćnom pohodu na Donju Mahalu. Potrebno je vratiti normalnu atmosferu u naš grad, kako bi se derbi odvijao u sportskom duhu. Ovom gradu su potrebne mlade snage koje će ga voditi u bolju budućnost, a ne vraćati u prošlost”, rekla je Pašić.

Ona je prenijela nadanja građana da divljanje huligana i nemile scene s mostarskih ulica, ovaj hercegovački dragulj neće udaljiti sa spiska najljepših evropskih turističkih destinacija.

(NovaSloboda.ba)