Taj čudesni šareni svijet – Slike dana

Vulkani. Povećana aktivnost vulkana širom svijeta, u prethofnom periodu, Na slici, lava izbija iz vulkana Pacaya u blizini sela El Patrocinio, u San Vicente Pacaya, Gvatemala.

Sini munjo. Ova slika snimljena u Islamabadu, Pakistan, prikazuje munju viđenu iznad grada tokom jedne grmljavinske oluje.

Ponovo plivanje. Dvije plivačice u sinkronom plivanju, treniraju u bazenu. U zabavnom centru Clissold u Londonu bazeni su ponovo otvoreni, nakon ograničenja zbog korone. Stoga i osmijesi plivačica.

Vojna vježba. Fotografija snimljena u Saignelégieru (Švicarska) prikazuje konja tokom vježbe švicarskih oružanih snaga. Cilj projekta Veterinarskog fakulteta Vetsuisse i Veterinarske službe švicarske vojske je brza evakuacija povrijeđenih konja.

Nigdje nikoga. Muškarac sa zaštitnom maskom za lice, usamljen šeta parkiralištem u tržnom centru u Tokiju u Japanu.

Nema iz kuće. Ljudi stoje ispred vrata svojih domova u području sa lockdownom, nakon što su slučajevi covid-19 otkriveni u Havani. Kubanske vlasti najavile su nove mjere za borbu protiv širenja korone, sa povećanim kaznama za one koji ne poštuju zdravstvene propise.

(web)

Z. N.

(NovaSloboda.ba)