“Negdje na kraju u zatišju”, izložba posvećena Želimiru Altarcu Čičku

Centar za kulturu i mlade opštine Centar najavio je za nedelju otvaranje izložbe “Negdje na kraju u zatišju”, posvećene Želimiru Altarcu Čičku. 

Autorica izložbe je Amina Abdičević, dizajner je Emir Operta, a producentica Edina Gugać.

Izložba u Foto galeriji JU Centar za kulturu i mlade opštine Centar biće postavljena od 10. do 31. maja, svakim rodnim danom od 9  do 16 sati. Izložba će biti otvorena 9. maja s početkom u 18 sati, a postavljena u okviru obilježavanja Dana opštineCentar.

Želimir Altarac Čičak (Sarajevo, 1947. – 2021.) jedan je od najznačajnijih i najuticajnijih utemeljitelja sarajevske muzičke scene, pionir disk džokejstva, novinar, urednik i voditelj mnogih popularnih radio i TV emisija, promotor i organizator rock koncerata, publicista, animator pop-rock kulture i pokretač mnogih muzičkih manifestacija, koje su postale tradicionalne.

Za svoj rad, Želimir Altarac Čičak dobitnik je mnogih priznanja. Bio je vijećnik opštine Centar, u dva mandata, od 1990. do 1997. i od 2008. do 2012. godine, te osnivač i prvi predsjednik Komisije za kulturu pri opštini Centar Sarajevo.

(Fena)