Određen pritvor Mihajlu Pavloviću, osumnjičenom za falsifikovanje PCR-testova

Nakon višemjesečnog bjekstva, slobode je lišen Mihajlo Pavlović (2001.) iz Banja Luke, koji se sumnjiči za falsifikovanje novca, različitih dokumenata i PCR testova, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je bio u bjekstvu nakon akcije MUP-a RS, u kojoj su u Banjoj Luci kod dvojice osumnjičenih pronađene falsifikovane novčanice, dokumenti raznih namjena, kao i falsifikovani PCR testovi, kojima se ugrožava zdravstvena sigurnost građana.

U međuvremenu je postupajući tužilacj Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Pavlovića, koga su uhapsili policijski pripadnici MUP-a RS – Jedinice za intervencije Banja Luka.

Pavlović je obuhvaćen istragom Tužilaštva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banja Luke, koji se terete da su u stanu na području Banja Luke, nabavili tehničku opremu, te vršili falsifikovanje novčanica valute KM, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za COVID-19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela – falsifikovanje novca i falsifikovanje isprave.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom.

M. N.

(NovaSloboda.ba)