Uoči utakmice Zrinjskog i Veleža: Derbi treba da bude lijep sportski događaj u kome će bolji pobijediti

U povodu predstojeće utakmice 29. kola m:tel Premijer lige BiH između Zrinjskiog i Veleža, koja se igra 8. maja na stadionu pod Bijelim brijegom, u utorak je u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara održan zajednički sastanak predstavnika dva kluba, Grada Mostara i Policijske uprave Mostar.

Na sastanku se razgovaralo o bezbjedonosnim  aspektima utakmice, a učesnici sastanka pozvali su sve navijače i simpatizere oba kluba da s dostojanstvom navijaju za svoj klub.

“Svaki gradski derbi, osim sportskoga dijela, nažalost, nosi i onaj nesportski, koji se nekad otrgne kontroli, ali nadamo se da će i ovaj, kao i prethodna četiri, završiti bez incidenata”, poručio je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

Dodao je kako je fudbalski teren mjesto gdje se treba dokazivati ko je jači i kvalitetniji, te da to nikako ne bi trebala biti ulica.

“Na ranijem sastanku s policijskim agencijama dobili smo uvjerenja da će sve proći u najboljem redu, u što i sami vjerujemo, tako da se i nakon ovog derbija priča o rezultatima igre, a nikako o neželjenim situacijama”, ustvrdio je Kevelj.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić ovim je putem pozvao sve navijače da isprate gradski derbiji u subotu u sportskom duhu.

“Mislim da su navijačke grupe, kao i uprave klubova dovoljno mudri i razboriti da derbi ne ostavi gorčinu, nego da to bude lijep sportski događaj u kome će bolji pobijediti”, poručio je gradonačelnik.

Pozitivnu priču iz Mostara nakon derbija poželio je i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić.

“Želimo poslati pozitivnu priču iz Mostara s gradskog derbija, u kome se prvi puta dva premijerligaša bore za izlazak u Evropu, a da mi, građani Mostara, pokažemo veliki nivo razumijevanja sportskog duha”, poručio je Marić.

Predsjednik UO Veleža Šemsudin Hasić ocijenio je kako je zamoljena i policija da uradi sve što je u njenoj moći da se preduprijede svi planovi “nekih grupa”, kojima je za cilj stvaranje nervoze u gradu i pravljenje nereda.

(Fena)