Galić najavio duplu krunu Mostar SG

Danas se u Mostaru igra posljednja utakmica futsal sezone u našoj zemlji, a revanš utakmicu finala Futsal Kupa Bosne i Hercegovine odigrat će gradski rivali Zrinjski i Mostar SG u dvorani Bijeli brijeg u 18 sati u Mostaru.

 Prvi meč, odigran prije sedam dana, završen je neriješenim rezultatom 4 – 4.

“Znali smo da će biti mnogo teško jer smo bili psihički i fizički potrošeni. Odigrali smo četiri utakmice u 10 dana i naravno da nam nije bilo nimalo lako. Željeli smo pobijediti i revanš utakmicu dočekati s prednošću”, kazao je vratar Mostar SG Stanislav Galić.

Najavio je kako će se njegova momčad na današnjoj utakmici dati svoj maksimum.

“Kvalitetnija smo ekipa i vjerujem da ćemo ostvariti ono po što smo došli, a to je dupla kruna. Zrinjski ima fanatičnu borbenost, ne odustaju ni kada gube 2-3 gola. Veoma su opasna ekipa. Moramo ih shvatiti ozbiljno i ući u utakmicu 300 posto”, naglasio je Galić.

 Ova sezona za vratara bh. prvaka bila je uspješna i s klubom i s reprezentacijom.

“Ovo mi je najuspješnija godina u karijeri. Deset godina igram za reprezentaciju i uvijek nam je falilo ono nešto da napravimo plasman na veliko natjecanje. Sada smo prvi put gdje smo i prije trebali biti. Nastup na EP nam je satisfakcija za sve neuspjehe, stative i prečke u posljednjim minutama”, kaže Galić.

Naglasio je kako će dugo pamtiti 2021. godinu, te da Mostar SG ima veliki utjecaj na futsal u BiH.

“Stari Grad je pokretač vrhunskog futsala u BiH. Dajemo osam reprezentativaca i vrhunske trenere i uslove za rad u klubu… Klub treba i pomoć nadležnih na svim nivoima vlasti, jer bez jakog Mostar SG nema ni jake reprezentacije BiH u futsalu”, zaključio je vratar Mostar SG i reprezentacije BiH.

(Fena)