SIPA u akciji “Award” uhapsila jedno lice zbog neovlaštenog prometa droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Unsko-sanskog kantona realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Award“, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U akciji је slobode lišenо јedno lice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Bihaću, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese lica, vozila, stambenih i pomoćnih objekata na tri lokacije u Cazinu, Velikoj Kladuši i Bužimu, i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain i marihuana, te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, lice lišeno slobode biće predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz SIPA-e.

M. N.(NovaSloboda.ba)