„Merhamet“ podijelio školski pribor djeci u Zvorniku i Bratuncu

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac i direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensura Husanović, uoči  27. noći mubarek mjeseca Ramazana, posjetili su bošnjačke porodice u Grbavcima kod Zvornika i džemat Dobrak, koji je udaljen pedesetak kilometara od Bratunca.

U Grbavcima, „Merhamet“ je obradovao 50 mališana, kojima je uručio dječije

paketiće i šlolski pribor.

Imam džemata Ibrahim ef. Karabegović zahvalio se „Merhametu“ na posjeti i podjeli paketića za najmlađe mještane ovog mjesta, nadomak Zvornika.

„Ova posjeta ‘Merhameta’ nam mnogo znači, jer znamo da postoje ljudi i organizacija koji misle na nas. Hvala vam što ste danas posebno obradovali naše najmlađe“,  kazao je Ibrahim ef. Karabegović.

Delegacija „Merhameta“ posjetila je i džemat Dobrak, gdje je mališanima podijelila 50 školskih ruksaka sa školskim priborom i slatkišima, dok je deset socijalno ugroženih porodica od „Merhameta“ dobilo prehrambene pakete i pakete sa sredstvima za higijenu.

Imam džamije Dževad ef. Orić zahvalio se „Merhametu“ na posjeti i poklonima kojima je ova organizacija obradovala djecu i socijalno ugrožene porodice u džematu Dobrak. Kazao je njih niko ne posjećuje, pa im „Merhametov“ gest uoči 27. noći mjeseca Ramazana utoliko više znači, saopšteno je iz „Merhameta“.

(NovaSloboda.ba)