Kordić i ambasadorica Švedske razgovarali o širokom spektru različitih projekata

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici u nastupnu posjetu Johannu Strömquist, ambasadoricu Švedske u Bosni i Hercegovini.

Ambasadorica je zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla kako je svima drago što je Mostar imao izbore nakon 12 godina i da ima novog gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Švedska ambasadorica je obavijestila o širokom spektru različitih projekata podrške Švedske u Mostaru u oblastima demokratizacije, vladavine prava, ljudskih prava, okoline i klime, ekonomskog razvoja i ekonomske integracije u EU. Ona je, takođe, rekla da će Švedska nastaviti raditi sa partnerima u Mostaru kako bi se podržao proces integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i za dobrobit svih građana i građanki.

Gradonačelnik je zahvalio ambasadorici za podrškuŠvedske svim projektima koje su pomogli u Mostaru. Informisao ju je o činjenici kako postoji veliki interes investitora za Mostar, te da kako su gradski regulacioni planovi prevladani i da je potrebno izraditi i donijeti nove.

Kazao je kako je usvojen budžet grada, u kome ima novaca za brojne projekte, a za koje sada treba provesti nabavke i završiti projekte do kraja godine, što je prioritet. Takođe, provodi se proces digitalizacije i informatizacije Gradske uprave, što treba dovesti i do veće efijasnosti i transparentnosti, saopšteno je iz Gradske uprave Mostar.

(NovaSloboda.ba)