GSS Sarajevo: Tijelo nestale osobe izvučeno iz korita kanjona Rakitnice

Tim za spašavanje na vodi i pod vodom pronašao je, u koritu kanjona Rakitnice, nestalu osobu, za koju je ustanoljeno da ne daje znakove života.

“Nakon što su obaviješteni nadležna policijska stanica i dežurni tužilac, krenulo se sa izvlačenjenjem tijela unesrećenog, kroz težak i nepristupačan teren. Izvlačenje je završeno”, saopštio je GSS Team – stanica Sarajevo.

Akcija za unesrećenim pokrenuta je juče, kada je na teren izašlo devet timova koji su pretraživali kanjon iz više pravaca.

Organizator i nosilac akcije je Gorska služba spašavanja (GSS) Stanica Sarajevo, GSS Konjic, SRK Neretva, GSS Trebević, u pripravnosti su bile i ostale stanice GSS FBiH.

GSS Stanica Sarajevo obaviještena je 13. maja da se muška osoba srednje životne dobi uputila u kanjon Rakitnice, u petak 7. maja u popodnevnim satima. Stanica Sarajevo je odmah, po pozivu, uputila dva potražna Tima na teren koji su pretraživali rejon od ulaza u kanjon do kolibe ispod Bobovice. Akciju spašavanja otežavao je vodostaj rijeke Rakitnice, kao i gusta magla koja se spustila u kanjon. Sam kanjon Rakitnice je zahtjevan.

(Fena)