SIPA lišila slobode jedno lice zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su godine), u saradnji sa policijskim službenicma MUP-om Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo pretresli jednu lokaciju i slobode lišili jedno lice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, saopšteno je iz SIPA-e.

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e pretresli su stambene i pomoćne objekte, dva putnička motorna vozila i lice, te tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu nepoznate materije, koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, mobilne telefone, pušku, pistolj, municiju različitog kalibra i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičeno lice trenutno se nalazi u prostorijama SIPA-e i nad njim je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

M. N.

(NovaSloboda.ba)