Udarac za tajkune: Zatrpava se građevinska rupa u centru grada

Izbor novog Gradskog vijeća, počinje se polako osjećati u zapuštenom Mostaru, a današnje zatrpavanje građevinske rupe u ulici Kneza Domagoja daje nadu da će se kriminalu i samovolji tajkuna, konačno, stati u kraj.

Velika je to pobjeda Boške Čavar, vijećnice Naše stranke u Gradskom vijeću, koja se godinama borila protiv najavljene gradnje stambeno-poslovnog objekta, a zatrpavanju rupe, uz vijećnicu i njene stranačke kolege, prisustvovali su stanari i građani koji se, takođe, godinama bore s bespravnom gradnjom u naseljima Brankovac i Bijeli Brijeg,  

Rješenje o zatrpavanju rupe doneseno je 17. jula prošle godine i tek četvrtim rješenjem, počelo je njeno zatrpavanje, a tokom dana treba da stigne 40 kamiona zemlje. Pošto to neće biti dovoljno, zatrpavanje će se i sutra nastaviti.

Inače, po nalogu Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara i po rješenju Službe za inspekcijske poslove Odjela za privredne, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, zatrpavanje građevinske rupe vrše radnici JP “Komunalno” d.o.o. Mostar

Rješenjem nadležnog odjela, investitoru “Promark” d.o.o. Mostar u vlasništvu Ante Vidačka, Marka Vidačka, Bože Krstanovića, Ante Šaina, Dražena Ereša i Mije Marića, naređeno je da zbog bespravno izvedenih radova, teren dovedu u stanje prije vršenja iskopavanja.

Zatrpavanje rupe ide na teret izvršenika “Promark” d.o.o. , a aktivnost se obavlja uz prisustvo i asistenciju pripadnika Policijske uprave Mostar.

Javnost Mostara očekuje da nova gradska vlast nastavi sa akcijom uklanjanja nelegalnih stambeno-poslovnih objekata u gradu i prigradskim naseljima i zaustavljanja samovolje moćnika, koji su, zbog nepostojanja Gradskog vijeća, radili šta su htjeli, ne obazirući se na proteste građana, jer su iza sebe imali zaštitnike u vlasti.

(NovaSloboda.ba)