Mladi Mostara i Prijedora zajedno u projektu “Misli, osjeti”

Udruženje za edukaciju i razvoj „Dignitet“ iz Mostara i Udruženje građana “Psiholuminis” iz Prijedora provode projekat pod nazivom “Misli, osjeti”.

Cilj projekta je pomoći mladim ljudima u pomjeranju ka kritičkom mišljenju radi  boljeg prihvatanja drugih i drugačijih, smanjenju predrasuda i netolerancije. Multikulturalnost i multietničnost je bogatstvo koje trebamo prihvatiti, a ne razlog za netrpeljivost i neprihvatanje.

Iz udruženja pozivaju zainteresovane da se uključe u ovaj projekat i da budu dio promjene kako na ličnom, tako i na društvenom planu po pitanju bolje međuvjerske, međuetničke i međukulturalne tolerancije.

Program obuhvata radionice putem Zoom aplikacija i zajedničke radionice za sve učesnike kako u Mostaru, tako i u Prijedoru.

Na radionice se mogu prijaviti mladi ljudi dobne granice između 18 i 26 godina sa područja gradova Mostar i Prijedor.

Mladi, učesnici projekta, imaće priliku da kroz saradnju i povezanost gradova Mostar i Prijedor, te kroz međusobnu  posjetu,  razvijaju kapacitete za mirno rješavanje nesuglasica, suživota i tolerancije.

Rok za prijavu ističe 26. maja 2021. godine u ponoć. Selekcija kandidata biće završena 27. maja, izborom onih koji pokažu najveće interesovanje i motivaciju, te seb obavežu na aktivno učešće. O konačnim rezultatima biće obavješteni samo oni koji budu izabrani za učešće u programu.

Troškove putovanja, smještaja i ishrane snose organizatori.

Prijava se vrši popunjavanjem upitnika koji se nalazi ovde. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUUthz0lBAmCvF8U-p4HO9tBXaeOuBQjRnCGsKxo3Prqeecg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Dodatne informacije mogu se zatražiti putem e-mail adresa: info@dignitet.ba  i  psiholuminis@gmail.com

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Instituta za razvoj mladih KULT, koji sprovodi PRO-Budućnost, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID Bosnia and Herzegovina.

(NovaSloboda.ba)