Podrška poljoprivrednim proizvođačima s područja opštine Konjic

Opština Konjic je, s ciljem stvaranja uslova za unaprijeđenje i razvoj poljoprivrede na području te opštine, objavila javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji.

Kroz ove aktivnosti sufinansiraće se direktni podsticaji za animalnu i biljnu proizvodnju, investiranje u poljoprivredna gazdinstva, te ostale vrste novčanih podsticaja (organska proizvodnja i podrška registrovanim obrtnicima u svim poljoprivrednim proizvodnjama za sufinansiranje doprinosa), naveli su iz opštine Konjic.

Kako su istakli, pravo učešća imaju sva porodična poljoprivredna gazdinstva, fizička lica-obrtnici i pravna lica s područja opštine Konjic upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata (RPG i RK), koja ostvaruju poljoprivrednu proizvodnju na području te općine, članovi jednog od udruženja članica Saveza koji blagovremeno podnesu zahtjev za podsticaj sa potrebnom dokumentacijom i ispune sve uslove propisane javnim pozivom.

Svi zainteresovani tekst javnog poziva za podnošenje zahtjeva za podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji sa svim pratećim obrascima mogu preuzeti na zvaničnoj web stranici opštine Konjic www.konjic.ba ili u Službi za privredu, finansije i društvene djelatnosti, kancelarija br. 29.

Sve dodatne informacije o javnom pozivu mogu se dobiti i putem telefona 036/712-236 opština Konjic, kao i 036/735-041 Savez poljoprivrednih udruženja Konjic.

Javni poziv ostaje otvoren do 1. juna ove godine.

(Fena)