Pravo na drugo mišljenje

Simone Hanselmann (41), televizijska zvijezda iz Njemačke, sada se pojavila u malo drugačijoj ulozi, u novom izdanju časopisa “Playboy”.

Kada je bila u ranim dvadesetima, imala je, takođe, ponudu od “Playboya”. U to vrijeme je radila kao model i imala svoju prvu televizijsku ulogu. Odbila je fotografisanje sa razlogom: “Bojala sam se, da bi se moglo reći, da svoju karijeru dugujem samo fotografijama”.

A sada je drugačije.

„Sada, u ranim četrdesetim, osjećam sam se čak i polaskano. Sama sam odlučila da ovo sada učinim. Neko može misliti da to i nije baš u skladu s vremenom. Međutim, mislim da je veliko dostignuće društva u kojem živimo, što čovjek ima pravo i na drugo mišljenje”, kaže Simone.

Već nekoliko godina, u svijetu je aktuelan problem seksualnog uznemiravanja modela. Na pitanje da li je i ona to iskusila, kaže: „Ovaj posao znači, da vas ne cijene zbog vaših unutrašnjih vrijednosti, već zbog vašeg izgleda; a neki, u tom okruženju, smatrali su da se na modele gleda kao na ‘robu’ ili ‘proizvode’, a ne kao na ličnosti. Nadam se da se to u međuvremenu popravilo”.

Ona sama nije “imala tako loše iskustvo”.

„Uvijek sam bila brza na jeziku, i znala sam kako da se odbranim. Srećom, imala sam dobru agenciju, koja se izuzetno brinula o njihovim djevojkama”.

Rasprava “metoo” je puno toga promijenila u show industriji.

„Ako se neko ne ponaša korektno prema kolegicama dok su na poslu, to u najgorim slučajevima može dovesti do otkaza. Tome se sada posvećuje mnogo više pažnje nego ranije”.

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)