U Trebinju uhapšen poslanik SDS-a Nebojša Vukanović

Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, priveden je danas u Trebinju.

Vukanović je uhapšen u centru Trebinja ispred hotela “Platani”, gdje je telefonom snimao predsjednike Osnovnog i Okružnog suda Milana Bosića i Bojana Stevića.

Iz Policijske uprave Trebinje potvrđeno je da je danas oko 10,30 sati slobode lišen Nebojša Vukanović zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS.

“Navedeno lice je od jutros dva puta prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira. Prva prijava je evidentirana oko 7 sati, kada je lice N. V. vrijeđalo lice inicijala B. S., predsjednika Okružnog suda u Trebinju”, saopštili su iz Policijske uprave Trebinje.

Kako je navedeno, druga prijava je evidentirana oko 10,30 sati, kada je prijavljeno da lice N. V. neovlašteno snima lica inicijala M. B. i B. S. predsjednike Osnovnog i Okružnog suda, te da galami na Trgu slobode u Trebinju.

“Lice je odbilo da postupi po zakonito izdatom naređenju policijskih službenika prilikom lišavanja slobode”, navedeno je u saopštenju.

O svemu je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju.