Fudbaleri BiH sutra počinju pripreme za susrete sa Crnom Gorom i Danskom

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovone Ivaylo Petev izvršiće sutra prozivku igrača, koje je pozvao na pripreme za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom.

Prvi susret igra se na stadionu Grbavica u Sarajevu 2. juna u 18 sati, a duel sa Danskom na programu je četiri dana kasnije na Brondby stadionu.

Ptev je za ovo okupljaje pozvao 25 igrača, među kojima nema Edina Džeke i Miralema Pjanića, koji su dobili odmor, te povrijeđenog Amera Gojaka.

Petev je prilikom objave spiska istakao kako je dugogodišnji reprezentativac Edin Višća izrazio želju da se oprostio od nacionalnog tima. U međuvremenu su dolazak na pripreme, zbog povreda, otkazali  Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac, a selektor Petev je naknadno pozvao Vladana Danilovića Ajdina Nukića i Damira Sadikovića.

Bh. reprezentativci će u narednih nekoliko dana boraviti na Ilidži, a treninzi će se obavljati u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. Planirano je da bh. tim sutra u 18 sati obavi trening, koji će prvih 15 minuta biti otvoren za snimanje.

Kako je saopšteno iz Fudbalskog saveza BiH, premda je epidemiološka situacija nešto povoljnija tokom ovih priprema, neće biti dnevnih medijskih aktivnosti.

Na prozivci selektoru Petevu trebalo bi da se jave: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Vladan Danilović, Ajdin Nukić, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak i Damir Sadiković.

(Fena)