Omiljena zvijezda

Cher je ovih dana napunila 75 godina.

Ona je od samih svojih početaka očarala mnoge.

Bila je bila pionir u svim pitanjima. I sa 75, mnogi i danas kažu: Kako je cool ova žena?!

Ona je 1978. godine podnijela je tužbu protiv sebe, izrazivši želju da se zove samo Cher. Njeno staro ime, u njenom pasošu, bilo je Cherilyn Sarkisian. I dobila je tužbu.

U drami “Silkwood”,1983. godine, glumila je lezbejku.

Na dodjeli Oskara, 1985. godine, pojavila se u pauk haljini i šokirala sve. Na taj način je protestovala protiv moći muških režisera u Hollywoodu.

Sa filmskim hitovima, poput “Moonstruck” (1987.) ili “The Witches of Eastwick” (1987.) postala je najplaćenija glumica, sa cijenom od milion dolara po filmu. U 80.tim godinama je tvrdila da je to, u odnosu na platu muških zvijezda, još uvijek premalo!

Ostala je uz svoju kćerku Chastity, koja je prva bila jedna od najpoznatijih lezbejki u SAD, a danas, kao Chaz Bono (52), uzor je transseksualcima.

Kad se početkom 90.ih njena estetska operacija više nije mogla zanemariti, bila je jedna od prvih zvijezda koja je to priznala.

“Da, imala sam lifting lica. Ali, ko nije? I usput, vi ste ništa, jer me to pitate”, rekla je za “Vogue”.

Cher je u životu imala samo jedan problem: sama sa sobom, sa svojim izgledom – sa svojim tijelom. Sindromi iscrpljenosti su je više puta prisiljavali da napušta karijeru: muzika, TV, film, pa opet muzika.

Njen moto u životu: “Ja sam dijete koje se uvjek vraća”. I, vraćala se.

A za mnoge, ona je uvijek bila i ostala samo Cher.

(web)

Lj.G.

(NovaSloboda.ba)