Danis Alikalfić osvojio pet medalja na mitingu u Banja Luci

Proteklog vikenda, održan je 13. Međunarodni plivački miting “Banja Luka Open 2021” u organizaciji Plivačkog kluba “Olymp”. Na mitingu je učestvovalo preko 470 takmičara iz 44 kluba iz čak sedam zemalja.

PK Velež predstavljalo je sedam takmičara: Benjamin Muratović, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Omar Dušić, Harun Hajdarović, Daris Ćumurija i Dani Ridvan Bošnjić.

Odličan nastup je zabilježio Danis Alikalfić (2006.), koji se u Mostar vraća sa dvije zlatne, dvije srebrne i dvije bronzane medalje. Najbolji je bio u disciplini 400 metara mješovito, gdje je, zahvaljujući odličnom rezultatu, osvojio dvije zlatne medalje – jednu u kategorijskoj i jednu u apsolutnoj konkurenciji. Srebrne medalje je osvojio u disciplinama 200 metara mješovito i 200 metara leđno, a bronzane na 100 i 200 metara prsno.

Benjamin Muratović (2003.) je, takođe, zabilježio dobar nastup. U nekoliko trka koje je plivao je postavio lične rekorde, te ušao u finale što je odličan rezultat.

Svi ostali plivači su otplivali u okviru ili čak bolje od zacrtanih ciljeva. U narednom periodu Plivački klub “Velež” očekuje nastavak trenažnog procesa te nastupi na državnim i međunarodnim takmičenjima.

(NovaSloboda.ba)