Gradonačelnik Mario Kordić: “Merhamet” radi dobre stvari i imaće našu podršku

Delegacija Grada Mostara, koju je predvodio gradonačelnik Mario Kordić, posjetila je Regionalni odbor “Merhameta” Mostar. Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac i direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Adnin Hasić razgovarali su sa gradonačelnikom Kordićem i njegovim saradnicima o unapređenju saradnje i uspostavljanju partnerskih odnosa s ciljem poboljšanja socijalne slike u Gradu Mostaru.

Gradonačelnik Mario Kordić je istakao prepoznatljiv rad “Merhameta”. 

“Merhamet” radi dobre stvari i svakako će imati moju i podršku Grada Mostara”, kazao je Kordić.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac upoznao je gradonačelnika sa radom i aktivnostima “Merhameta”, te iskazao spremnost za saradnju sa gradom na realizaciji projekata koje “Merhamet” planira u budućnosti.

Direktor RO “Merhameta” Mostar Adnin Hasić inicirao je uspostavljanje koordinacije između nadležne Službe za socijalna pitanja Grada Mostara, Centra za socijalni rad, Javnih kuhinja i humanitarnih organizacija koje djeluju na području Mostara, s ciljem razmjene informacija i uspostavljanja  baze podataka građana Mostara koji žive u stanju socijalne potrebe.

Hasić se, takođe, zahvalio gradonačelniku i vijećnicima na donaciji od 5.000 KM i na podršci koju grad Mostar sve ove godine pruža radu “Merhameta”.

Gradonačelnik Kordić je podržao ideju o uspostavljanju koordinacije na nivou grada, uz konstataciju da se samo na takav način i zajedničkim radom može doprinijeti poboljšanju socijalne slike u Gradu Mostaru.

Pored gradonačelnika Kordića, u delegaciji su bili vijećnici u Gradskom vijeću Adil Šuta, Nataša Jekić i šef Službe za socijalna pitanja Grada Mostara Elvedin Gadara.

(NovaSloboda.ba)