Marić i Kordić zabrinuti stanjem bezbjednosti u Mostaru

Čelni ljudi Grada Mostara, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, izrazili su zabrinutost stanjem bezbjednosti u Gradu na Neretvi.

Nakon huliganskih incidenata u aprilu, u zadnja dva dana dogodilo se paljenje kafića u samom gradu, dok je u mjestu Potoci sjeverno od Mostara na porodičnu kuću bačena ručna bomba.

Mostarski gradonačelnik u izjavi novinarima kazao je kako se još ne zna tačan datum sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi predstavnici kantonalnog MUP-a vijećnicima trebali prezentirati informaciju o stanju bezbjednosti u Mostar.

“Žao mi je što se događaju takve stvari. Mi još nismo dobili konkretan odgovor ko će doći prezentirati stanje bezbjednosti. Ja se nadam da će predsjednik Gradskog vijeća uputiti apel prema MUP-u i policiji kako bismo i tu stvar razjasnili. Ne vjerujem da će ta sjednica riješiti probleme koje imamo, ali možda će nam dati neki smjer u komeojem trebamo ići kako bi povećali bezbjednost u Mostaru”, istakao je gradonačelnik Kordić.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić izrazio je zabrinutost stanjem bezbjednosti u Mostaru, dodavši kako Klub Bošnjaka indistira da se o toj temu razgovara u Gradskom vijeću.

“Iz MUP-a smo dobili izvještaj, ali nismo dobili osobu koja će taj izvještaj prezentirati nama vijećnicima kako bi mogli postaviti određena pitanja”, kazao je Marić.

Po njegovim riječima, za 10. juni zakazana je tematska sjednica o odlagalištu komunalnog otpada na Uborku, a o stanju bezbjednosti moglo bi se razgovarati na sljedećoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća koja bi se, takođe, trebala održati u junu.

(Fena)