Na putu ka medaljama

Playboy model Elena Krawzow (27) osvojila je zlato na 100 metara prsno, na Evropslom plivačkom prvenstvu za paraplegičare na Madeiri. Djevojka iz Berlina, rođena u Kazahstanu, ima problema sa vidom.

I pored pobjede bila je nezadovoljna: „Nerviralo me što je bila samo trka u finalu, bez kvalifikacija. Start, okret, cilj, nije sve bilo baš tako sjajno. Izgubila sam puno vremena. “

Ali, to je bilo dovoljno za njenu četvrtu evropsku titulu. Na ostrvu fudbalera Cristiana Ronalda, međutim, smjela se kretati samo između hotela i dvorane, nije se mogla ni opustiti, ni slaviti.

„Policija je pratila da niko ne hoda okolo. Čak je bila i ispred hotela”, kaže ona.

Elena se u oktobru 2020. pojavila u Playboyu, i bila prva paraolimpijska sportistkinja na naslovnici. Zbog toga je postala poznata širom zemlje.

Ali, zbog toga se nije ni malo uzdigla. Posebno, što u njenoj porodici nisu bili baš oduševljeni zbog slika.

„Znala sam da moja porodica to neće moći podnijeti. Moj otac misli da je i čak moj Instagram konto nešto ‘previše’. Uz svaku sliku u bikiniju kaže mojoj majci: ‘Mora li to biti tako? Postoje li slike sa malo više odjeće'”.

A šta se još može očekivati od Playboyeve zečice u sportskom smislu ove godine? Krawzow, koja ima samo tri posto vida kaže: „Puno sam trenirala. EP je bilo samo prolazni cilj. Ove godine želim  osvojiti zlato na Paraolimpijadi u Tokiju”.

Ili, barem jednu medalju.

U svakom slučaju, postala je i poznata i popularna.

(promi)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)