Novi poraz reprezentacije BiH

Fudbalska reprezentacija BiH poražena je danas na Brondby stadionu od Danske sa 2:0. Ovo je bio 13. susret u nizu u kojem BiH nije dobila, a posljednji put smo slavili još u novembru 2019. godine protiv Lihtenštajna.

Nakon dužeg vremena naši reprezentativci su utakmicu za nacionalni tim odigrali pred publikom, te je 8.000 navijača na ovom danskom stadionu napravilo pravi fudbalski ambijent, a sa tribina nije izostala ni podrška za Zmajeve.

Selektor Ivaylo Petev je danas na teren izveo mladu postavu, koju je prvi put kao kapiten predvodio Siniša Saničanin. Ovaj reprezentativac je sa 26 godina bio najstariji bh. igrač u startnoj postavi.

Debitantske nastupe za nacionalni tim ubilježili su i igrači iz Premijer lige BiH Andrej Đokanović i Ajdin Nukić.

U prvom poluvremenu viđen je jedan pogodak za domaći tim. U gužvi u kaznenom prostoru reprezentacije BiH najbolje se snašao Martin Braithwaite koji šalje loptu iza leđa Nikole Vasilja.

Drugi gol Danci postižu u 73. minuti kad je nakon kornera sa desne strane najviši u skoku bio Andreas Cornelius koji precizno šutira glavom za 2:0.

Do kraja utakmice dobre prilike za Zmajeve imali su Smail Prevljak i Ajdin Nukić, ali nisu bili precizni.

Danska: Schmeichel, Stryger Larsen, Kjaer (Andersen), Christensen, Boilesen, Wass (Maehle), Jensen, Eriksen (Delaney), Skov (Cornelius), Braithwaite (Poulsen) i Dolberg (Wind).

BiH: Vasilj (Pirić) – Gazibegović, Ahmedhodžić, Saničanin, Hadžikadunić, Ćivić (Cipetić) – Hadžiahmetović, Đokanović (Nukić), Danilović (Beširović) – Demirović (Ziljkić), Nalić (Prevljak).