Sukob migranata u Bihaću, jedna osoba smrtno stradala

Iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona i Kantonalnog tužilaštva potvrđeno je kako je rano jutros oko dva sata u bihaćkom naselju Žegar došlo do međusobnog sukobu migranata, u kojem je jedna osoba smrtno stradala.

“Na području naselja Žegar i vijenca ispod Plješevice u ranim jutarnjim satima dogodila su se krivična djela ubistva i ubistva u pokušaju. Jedno lice je zadobilo tjelesne povrede opasne po život usljed kojih je, nažalost, preminulo, dok je druga povrijeđena osoba hospitalizovana u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Irfan Ljubijankić’, gdje joj pružena adekvatna ljekarska pomoć. Oštećena lica su migranti, državljani Afganistana i Pakistana”, izjavila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva USK Jasmina Husić.

Naglašeno je da se trenutno pod nadzorom postupajućeg tužioca provode detaljne istražne radnje, s ciljem pribavljanja dokaza, utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, te pronalaska počinioca ovih krivičnih djela.

Ovo je, nažalost, još jedan u nizu međusobnih sukoba migranata na području Bihaća i Velike Kladuše, koji je za posljedicu imao smrtni ishod ili nanošenje teških tjelesnih povreda.

(Fena)