Kordić: Zadovoljan sam onim što je urađeno u prvih 100 dana mog mandata

Povodom 100 dana od izbora gradonačelnika Mostara, u ponedeljak je održana ekološka akcija uređenja parka Trimuša, a tom prilikom mostarski gradonačelnik Mario Kordić izjavio je kako je zadovoljan onim što je do sada urađeno u Gradskoj upravi, te da će dosta toga što se trenutno radi uskoro biti prezentirano javnosti. 

“Zadovoljan sam urađenim, apsolutno. Tempo bi sigurno mogao biti brži, odnosno moja želja je da bude brži. Međutim, javna uprava je takva kakva jest, ona je dosta spora, administrativnih prepreka u Gradu Mostaru je milion, Gradskog vijeća nije bilo neko izvjesno vrijeme tako da smo morali te neke odluke koje su davno donesene, ponovo staviti na temu i uskladiti sa zakonima”, kazao je Kordić.

Ocijenio je kako je mnogo toga urađeno, te kako je zadovoljan smjerom u komd se ide.

“Urađeno je puno posla, radi se puno. Puno stvari koje možda ljudi ne vide ovaj čas na terenu rade se u administraciji, preuređenje, novi postupci i sve ostalo što bi trebalo vrlo brzo biti vidljivo i na terenu kao konkretan učinak. Sve u svemu, zadovoljan sam u kom smjeru idemo. Pozivam i građane ovim putem, da se svi uključimo u sređivanje našeg grada i da budemo malo odgovorniji kad je u pitanju komunala, odlaganje otpada i sve ostalo”,poručio je gradonačelnik.

Uz predstavnike Grada Mostara, u akciji čišćenja učestvovali su i predstavnici Oružanih snaga BiH, brojna udruženja građana, komunalna preduzeća, te ekološki aktivisti.

“Akciju je pokrenula Gradska uprava zajedno s nekoliko odruženja koji su nam izašle u susret i zajedno s građanima Mostara pomogli da ovo sredimo. Posebno mi je drago da su se i Oružane snage BiH odazvale ovoj akciji. Došlo je dvadesetak momaka, koji su mi u povjerenju rekli da su ovde trenirali kada je bila u pitanju priprema za prijem u Oružane snage i oni su, kažu, emotivno vezani za ovaj prostor i nastaviće ovde dalje svoje sportske aktivnosti. Tu su i JP ‘Parkovi’, Civilna zaštita Grada Mostara, zaposleni Gradske uprave, svi smo se malo uključili da ovaj lokalitet sredimo s idejom da ga nastavimo i dalje održavati, a da to ne budu sporadične akcije. Ovaj put ćemo pokušati da nađemo kapaciteta u javnim preduzećima Grada Mostara da ovaj park kontinuirano održavamo”, naglasio je Kordić.

Akcija je krenula je od igrališta Trimuša, a za sve učesnike bio je osiguran odgovarajući alat i zaštitna oprema.

(Fena)