Teatar iskrenosti u MC Pavarotti: Veče s pjesnikom Stefanom Simićem

Teatar iskrenosti” naziv je književne večeri s pjesnikom Stefanom Simićem, koja će se održati u Muzičkom centru (MC) Pavarotti u četvrtak, u 19,30 sati.

Zamišljen kao neka vrsta nekonvencionalne književne večeri, Teatar iskrenosti je živo i neposredno predstavljanje ne samo autorovog književnog rada, nego i njegovog života.

Kroz neprekidno smjenjivanje različitih formi – poezije, psihologije, ispovijesti, humora, pozorišta – Simić govori o vlastitim procesima umjetničkog stvaranja i putevima koji vode do oslobođene ličnosti.

Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu.

Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013, treću “Generacijama koje rastu bez poezije”, 2016, “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. godine i “Povratak čoveku” 2020. godine.

Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu… Vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire.

Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama ex-yu. Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet sa ljudskim likom.

Član je Udruženja književnika Srbije.

(NovaSloboda.ba)