SIPA provodi akciju “Skuter 3”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ranim jutarnjim časovima, započeli su sa pretresima lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica na 11 lokacija na širem području Grada Tuzle, opština Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža, u okviru akcije kodnog naziva „Skuter 3“, saopšteno je iz SIPA-e.

Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti, koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela organizovani kriminal, iz člana 250. u vezi s krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210a. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i to: mobilni telefoni, duhan pripremljen za pušenje, mašine za rezanje duhana, mašine za punjenje cigareta duvanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez akciznih markica, novac i drugo.

Akcija se realizuje se pod nadzorom i naredbama Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine, a uz pružanje pomoći od strane policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog i Kantona Sarajevo.

O konačnom izvršenju pretresa i statusu osumnjičenih lica, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

M. N.

(NovaSloboda.ba)